nedeľa 17. marca 2013

Farebny zeleninovy kolac



No povedzte nie je krasny? Aj slane kolaciky mozu byt zaujimave a velmi fotogenicke.  Myslim, ze tento kolacik  takym je. Pozyvam vas na jeden kusok...

Ingrediencie:
rozpis je na plech 22x32cm
cesto:
300 g polohrubej muky
150 g studeneho masla
3-4 PL studenej vody
stipka soli

plnka:
250g  ricotty
150 g cream cheese  ( makky kremovy syr napr Philadelphia a pod.)
200 ml kyslej pochutkovej smotany ( u mna Creame fraiche)
3-4 struciky prelisovaneho cesnaku
1 vajicko
sol, biele mlete korenie, posekane bylinky (podla chuti)

okrem toho stredne velka:
cuketa zelena
cuketa zlta
baklazan
mrkva

Postup:
Pripravime krehke cesto. Postup pripravy si pozri tu. Cesto dame na plech vylozeny papierom na pecenie, popichame vidlickou. Prikryjeme druhym papierom na pecenie a zatazime keramickymi gulickami na pecenie, ak nemate gulky postaci aj fazula prip. ryza. Cesto predpecieme v rure pri 180 stupnoch C cca 10-15 minut. Vyberieme  z rury  a odlozime na chvilu bokom ochladit. Pokrajame zeleninu na platky a na rovnake dlhe pasiky. Pripravime si plnku zmiesanim vsetkych surovin a dochutime solou, korenim a bylinkami ( u mna petrzlenova vnat). Plnku vylejeme na predpecene cesto. Na plnku striedavo (farebne) ulozime platky zeleniny. Ukladame podla moznosti do stvorcov ( pozri obrazok). Kolac dame dopiect este na 20-25 minut. Po vychladnuti mozeme konzumovat.

Poznamka: nabuduce dam mrkvu trochu obvarit. Mne nevadila, ze bola  chrumkavejsie oproti ostatnej zelenine, ale mojej drahej polovicke to vadilo.






2 komentáre:

  1. si vtipná, asi nevieš, že na Slovensku naraz v jednom obchode nekúpiš všetky farby cukiny a ešte k tomu aby mali aj baklažán, ale asi to vyskúšam aj keď asi vynaložím viac námahy na získanie surovím, ako na samotnú prípravu, vyzerá skutočne lákavo

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ano, ano ja viem....mozes pouzit farebne papriky :)

      Odstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)