štvrtok, 2. februára 2017

Mandarínková torta s pribináčikovým krémom

 




 Ani verit sa mi nechce, ze uz su to dva roky, co uzrela svetlo sveta moja lasocka. Odkedy mam moju malu vnucku velmi sa mi zmenil zivot. Ona mi dava silu, naplna ma energiou, je to moje vsetko. Tolko uprimnej lasky, radosti  kolko sa mi od nej dostava som asi nedostala v zivote od nikoho. Mat  deti a mat vnucata to je velky rozdiel. Ti, co maju vnucata, tak ti ma urcite pochopia. 
Samozrejme k oslave patri aj torticka. Neviem ako u vas ( s malymi detmi) , ale my ficime na Pepa Pig rozpravke. Takze volba bola jasna. Torta s motivom Pepa Pig. No kedze ja nie som nejako zrucna v modelovani figuriek ani v zdobeni, tak som objednala jedlu oplatku s rodinkou Pig. Toto je inak moja druha celopotahovana torta. Plnka bola jasna. Najoblubenejsim ovocim mojej malej lasocky su cucoriedky a mandarinky. Takze som si predstavila tortu a kakaovym korpusom, bielym pribinacikovym kremom a v tom oranzove fragmenty z mandariniek. Tato predstava sa mi zapacila a pristupial som k realizacii torticky. Do pripravy tejto toty som vlozila tolko lasky, kolko som len vladala. Viac sa nedalo. Myslim, ze mala oslavenkyna bola spokojna. Tlieskala rucickami a kricala: Pepa, Pepa, bavo (bravo). Pacili sa jej aj farebne kvietky a motyliky. Torticka bola vesela, farebna a hlavne chutila vsetkym. 

Ingrediencie:

tortova forma s priemerom 24 cm
PL= polievkova lyzica
KL= kavova lyzicka

 korpus:
2 vajcia
80 g krystaloveho cukru
60 g plohrubej muky
20 g kakaa
1/2 KL prasku do peciva
2 PL vody
2 PL oleja
stipka soli
vsetky suroviny potrebujeme 3x - pecieme  korpusy

Plnka:
500 ml slahackovej smotany
500 g jemneho tvarohu
2 vanilkove pudingy Ole ( bez varenia)
3 male mandarinkove kompoty S (cedime a stavu pouzijeme na pokropenie korpusu)
1 vanilkovy cukor
200 g  praskoveho cukru

Okrem toho:
cca 800 g White Icingu (prip. ina potahovacia hmota), perlicky alebo ozdoby podla vlastneho uvazenia)
jedla oplatka (obarazok)
cukrove perlicky

Postup:
Bielka naslahame so stipkou soli. Postupne zaslahame cukro. Ked je pena pekna a leskla pridame zltka. Jemne zaslahame. Pridame vodu, zalahame, pridame olej, zaslahame. Nakoniec pridame presiatu muku s kakaom a praskom do peciva. Zlahka rucne zamiesame.Vylejeme do tortovej formy, ktorej dno sme vyllozili papierom na pecenie. Pecieme vo vopred vyhriatej rure  cca 15 minut pri teplote 180 stupnov C. Pecieme tri korpusy.

Plnka: vyslahame slahackovu smotanu s cukrami,  s pudingami Ole tak do tristvrte. Potom pridame jemny tvaroh a doslahame dotuha.

Skladanie:
Korpus navlhcime scedenou stavou z mandarinkoveho kompotu . Natrieme kremom v hrubke cca 1cm a naukladame polovicu  scedenych  mandariniek. Dalsi korpus potrieme vrchnu stranu velmi tenulinkou vrstvou kremu. Jemme kremovou stranou pritlacime k mandarinkam.Natrieme vrchnu  cast korpusu, ulozime druhu polovicu scedenych mandariniek. Opat natrieme tenulinkou vrstvou kremu a prilozime natrety korpus na mandariky. Pokropime stavou zo scedenych mandariniek.  Celu tortu potrieme tenkou vrstvou kremu. Dame zachladit do chladnicky.
Rozvalkame WI na potrebnu  velkost  ( priemer 24cm +boky) plus aspon 6- 8 cm, aby presahoval WI kraje. Pri valkani jemne podsypavame solamylom. Rozvalkany WI prelozime na tortu a jemne pritlacime.  Ak sa robia zahyby, nadvihneme WI  a opat jemne pritlacime. Urovname zehlickou na WI. Urovnavame najprv vrch torty a postupne hladime od vrchu torty smerom dolu po bokoch.  Prebytocny WI okolo torty mozeme odrezat aj pomocou koliecka na pizu. Ozdobime podla vlastnej fantazie. Na prilepovanie ozdob z WI mozeme pouzit mierne rozslahane vajecne  bielko alebo jedle cukrarenske lepidlo.


3 komentáre:

  1. Krásna a určite aj chutná torta. Vnučke srdečne blahoželám.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem pekne Zdenka, vnucke blahozelanie odovzdam :)

      Odstrániť
  2. Máš krásnou vnučku, gratuluji! ♥
    Dortík je nádherný a určitě i výborný - jako všechny tvoje dobrůtky.:-))

    OdpovedaťOdstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)